Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Výbuch v Jadrane: Komplex strážia členovia SBS

Jadran po výbuchu
Jadran po výbuchu

BRATISLAVA - Policajti intenzívne pátrajú po aktéroch bombového atentátu v ružinovskom komplexe Jadran, ktorým chceli zabiť Iva Ružiča a dvoch jeho ochrankárov. Komplex, ktorého jedna časť je po štvrtkovom výbuchu značne poškodená, stráži súkromná bezpečnostná služba!

Prípadom sa zaoberajú kriminalisti, ktorí zisťujú pozadie výbuchu. Na polícii už boli predvedení viacerí muži. "Predvedenie na políciu v takomto závažnom prípade považujeme za normálny postup," povedal policajný viceprezident Jaroslav Spišiak, ktorý o vyšetrovaní odmieta uviesť akékoľvek podrobnosti.

Zdravotný stav zraneného podnikateľa Iva Ružiča (42), ktorý je považovaný za silného muža bratislavského podsvetia, je naďalej vážny. Rovnako ako on, o život bojuje aj jeden z jeho ochrankárov.

Statika budovy nie je poškodená. V blízkosti bočného vchodu do reštaurácie, kde explodovala nálož, už sú dva plné kontajnery stavebného odpadu. Reštaurácia na poschodí je stále zatvorená.

"Pochybujem, že ju ešte niekedy otvoria. Veď kto by chodil do podniku, v ktorom ľudí zmlátili bejzbalkami a kde vybuchol nielen granát, ale aj bomba?" uvažuje nahlas jeden zo štamgastov. Dve kaviarne v komplexe Jadran boli včera takmer prázdne. "Výbuch sa odrazí v poklese návštevnosti," rozpráva šéf malého podniku, ktorý bol po výbuchu dva dni bez elektriny.

Dva Mercedesy G s bratislavskými evidenčnými číslami, v ktorých sa na miesto atentátu priviezol Ružič aj s dvomi ochrankármi, už od Jadranu odviezli. Autá patria jednej z firiem, v ktorých je spoločníkom I. Ružič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu