Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Pri explózii v Jadrane sa ťažko zranil jeden z ďalších bossov

Výbuch poškodil budovu nákupného strediska, niekoľko áut, ktoré boli zaparkované v tesnej blízkosti. Zobraziť galériu (5)
Výbuch poškodil budovu nákupného strediska, niekoľko áut, ktoré boli zaparkované v tesnej blízkosti.

BRATISLAVA - V bratislavskej reštaurácii Jadran dnes krátko popoludní došlo k výbuchu. Podľa predbežných informácií bratislavskej policajnej hovorkyne Silvie Mihálikovej explózia zranila najmenej troch ľudí. Medzi nimi je aj jeden z údajných bossov bratislavskej skupiny označovanej ako "takáčovci" - Ivo R. Novinárom to potvrdil riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ Bratislava Ľudovít Mihál.

Podľa prítomných svedkov trojicu zranených osôb zasiahla časť steny. Dvaja z nich utrpeli ťažké zranenia, prevažne hlavy. Podľa predbežných policajných zistení v Jadrane určite nevybuchol plyn. Až na základe analýzy výsledkov expertov z kriminalisticko-expertízneho ústavu bude môcť polícia presne určiť o akú výbušninu išlo. Explózia nástražného výbušného systému nastala presne o 12.25 hodine.

Po výbuchu prišli k Jadranu policajné autá, dve sanitky a požiarnici. O sile explózie svedčilo aj niekoľko neďaleko zaparkovaných vozidiel, ktorým tlaková vlna rozbila okná. Medzi nimi stáli aj dva luxusné mercedesy. Jeden z nich vybité sklá nemal, mohlo ísť o pancierované vozidlo. Explózia rozbila aj okná na približne 100 metrov vzdialenej budove obchodnej akadémie, ktorej žiaci následne dostali voľno. Na rohu poškodenej budovy vidno trhliny a povypadávané tehly. Pravdepodobne došlo aj k narušeniu statiky. Výbuch prilákal niekoľko stoviek zvedavcov. Miesto výbuchu polícia označila páskou. Všetky obchodné prevádzky v komplexe uzavreli.

Dnešný výbuch v Jadrane nie je prvou explóziou v tomto podniku. Už 8. marca 2001 explodoval 33-ročný občan bývalej Juhoslávie Zoran B., ktorý sa pokúsil do podniku nainštalovať ručný granát. Tento počin sa mu však stal osudným. Nebohý mal pri sebe falošný pas, a tak si polícia myslela, že za výbuchom stál iný cudzinec. Podnik bol v čase incidentu zatvorený. Ešte predtým 1. marca do komplexu vtrhlo asi dvadsať mladých mužov ozbrojených bejzbalovými palicami, ktorí v priebehu niekoľkých minút rozbili reštauráciu a biliardový klub, pričom zranili niekoľko ľudí. Podľa polície oba prípady spolu súviseli, pravdepodobne išlo o vyrovnávanie si účtov v podsvetí.

Časť komplexu Jadran bola údajne pod kontrolou skupiny kosovských Albáncov a ďalšiu vlastnili práve "takáčovci". V komplexe za bývalého komunistického režimu fungovala jedna z mála nočných diskoték, ktorá bola značne vychýrená.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu