Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Opozícia sa pokúsi odvolať Štefanova

Igor Štefanov
Igor Štefanov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci opozičných politických strán sa dnes v parlamente pokúsia odvolať ministra výstavby Igora Štefanova, ktorý do funkcie nastúpil len minulý týždeň.

Vyčítajú mu spoluzodpovednosť za sporný tender na dodávku niektorých služieb potrebných pre čerpanie eurofondov. Práve toto výberové konanie bol dôvodom odchodu Štefanovho predchodcu Mariana Janušeka z vlády. Opozícia však v Národnej rade nemá dostatok hlasov na ministrovo odvolanie.

Víťazom tendra v celkovej hodnote asi 120 miliónov eur (3,6 miliardy korún) sa v roku 2007 stalo konzorcium firiem, ktoré tvorili aj spoločnosti údajne blízke predsedovi vládnej Slovenskej národnej strany (SNS) Jánovi Slotovi. Janušek a aj Štefanov sú pritom nominanti SNS. Úrad pre verejné obstarávanie nedávno rozhodol, že ministerstvo malo víťaza verejného obstarávania zo súťaže vylúčiť, pretože nedodal všetky požadované dokumenty.

Zodpovednosť za sporný tender nesie podľa opozície aj Štefanov. Na ministerstve totiž pôsobil ako riaditeľ Agentúry na podporu regionálneho rozvoja a čiastočne mal byť zapojený aj do prípravy výberového konania. Minister však výhrady opozície odmietol a vyhlásil, že ministerstvo pri výbere dodávateľa nepochybilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu