Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Lekárky súdia za ťažké ublíženie na zdraví!

(Zdroj: Famous)

TRENČÍN – Dve lekárky z nemocnice v Novom Meste nad Váhom sa dnes ocitli pred súdom. Podľa obžaloby pred štyrmi rokmi zlyhali a zapríčinili tým, že ich pacient mal na 57 minút zastavený krvný obeh, nezvratné poškodenie mozgu. Obe lekárky vyhlásili, že sú nevinné.

Ako uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus, pojednávanie na Okresnom súde v Novom Meste nad Váhom pokračuje v utorok. Za ťažké ublíženie na zdraví z nedbanlivosti im hrozí šesť mesiacov až päť rokov väzenia alebo peňažný trest.

Prvou obžalovanou je lekárka na príjmovej ambulancii Andrea M., ktorá mala službu a nesprávne vyhodnotila zdravotný stav pacienta Františka U. Umiestnila ho na bežné lôžko bez zabezpečenia nepretržitého monitorovania životných funkcií. Zuzana V. ako sekundárny lekár interného oddelenia popoludní prišla do služby a podľa obžaloby tiež nesprávne vyhodnotila stav pacienta a nechala ho na bežnom lôžku.

František U. však o 21:40 utrpel ťažkú poruchu srdcového rytmu so zastavením krvného obehu. Tým, že nebol monitorovaný, personál nemocnice si to všimol a začal muža oživovať až 57 minút po zástave krvného obehu. Takmer hodinové neprekrvovanie mozgu spôsobilo nezvratné poškodenie a pacient sa už nedokáže sám o seba postarať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu