Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kauzu znásilnenej Barbory odročili

KOŠICE - Prípad znásilnenia s následkom smrti v rómskej osade Rudňany v okrese Spišská Nová Ves z decembra 2005 včera Okresný súd Košice I znova odročil. Neprišiel jeden obžalovaný a niekoľko svedkov, obyvateľov osady. Proces bude pokračovať v máji.

Okresný súd už raz v kauze rozhodol. V máji 2007 uznal Kristiána K. (31) a Bohuša T. (20) vinnými, že po vzájomnej dohode z garáže, kde sa konala diskotéka, násilím odvliekli 20-ročnú Barboru na smetisko na okraji osady. Jeden po druhom opité dievča znásilnili a nechali ležať na mieste.

Barbora sama nevládala vstať a takmer vyzlečená v desaťstupňovom mraze zomrela na podchladenie. Prvý dostal desať rokov väzenia, druhý štyri. Tretieho obžalovaného Šimona H. (25) oslobodil, lebo súd dospel k záveru, že skutok nespáchal. Bohuš T. sa odvolal.

Odvolanie podal aj prokurátor, ale proti oslobodeniu Šimona H. Krajský súd rozsudok preskúmal a v niektorých častiach zrušil. Prvostupňovému súdu nariadil doplniť dokazovanie, napríklad výsluchom ďalších svedkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu