Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Poisťovňa Dôvera dostala pokutu 166 tisíc eur

BRATISLAVA - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera bude musieť vypracovať ozdravný plán. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou zároveň Dôveru potrestal pokutou 165.969 eur (päť miliónov Sk). Voči sankcii sa poisťovňa môže odvolať.

Poisťovňa podľa predsedu úradu Richarda Demoviča nepredložila všetky potrebné dokumenty, ktoré by potvrdzovali, že dokáže splácať svoje záväzky. Ak by úrad plán neschválil, môže na poisťovňu uvaliť nútenú správu.

"Úrad sa dostáva do situácie, že nemá v zákonom určenom časovom horizonte objektívne informácie o platobnej schopnosti zdravotnej poisťovne," vyhlásil o Dôvere Demovič.

Poisťovňa podľa neho odmietla odovzdať požadované doklady za január tohto roka. Tvrdila, že to zákony nevyžadujú, poznamenal Demovič. Z februárových výkazov, ktoré už Dôvera poskytla, podľa neho nevyplývalo, že by si nedokázala plniť svoje záväzky. Prostredníctvom ozdravného plánu úrad Dôveru zaviazal, aby predkladala všetky požadované údaje o jej hospodárení, priblížil predseda úradu.

Na Slovensku pôsobia okrem Dôvery ďalšie štyri zdravotné poisťovne, tie podľa úradu všetky žiadané informácie predložili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu