Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Dvanásťroční žiaci sa pokúšali obesiť spolužiaka

BRATISLAVA - Dvaja dvanásťroční chlapci sa na základnej škole neďaleko Hlohovca údajne pokúsili obesiť na tabuli svojho spolužiaka. Informovala o tom dnes televízia Markíza. Obeti sa nakoniec nič nestalo, keďže jeden z násilníkov útok nedokončil a druhého vyrušil iný žiak školy. Prípad podľa televízie vyšetruje polícia.

Dvaja chlapci sa podľa televízie chceli spolužiakovi pomstiť za to, že údajne kvôli nemu dostali zlé známky z angličtiny. Na obesenie sa pokúsili použiť slučku z hygienického vrecka, ktorú sa jeden z chlapcov najprv pokúsil uviazať na tabuľu a keď mu to nešlo, držal ju v ruke, uviedla Markíza.

Obeti sa nič nestalo aj vďaka tomu, že jeden z útočníkov nakoniec odmietol podkopnúť chlapcovi stoličku a radšej odišiel. Druhého násilníka, ktorý sa pokúsil vystrašenému spolužiakovi prikázať, aby skočil zo stoličky sám, potom vyrušil iný žiak školy, dodala televízia. Prípad sa stal na základnej škole v Maduniciach v okrese Hlohovec.

"Bola som presvedčená, že asi ide o srandu, ale keď som si domyslela, čo sa z tej srandy mohlo stať, že mohli žiakovi ublížiť," povedala zástupkyňa školy Valéria Šustová. Šikanovanie je na slovenských školách dlhodobým problémom.

Okrem klasických foriem ubližovania sa podľa odborníkov rozmáha aj moderná šikana prostredníctvom mobilov a internetu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu