Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Chytili muža, ktorý vykrádal školy v Levickom okrese

LEVICE – Už od apríla roku 2007 pátrali policajti po páchateľovi, ktorý vykrádal školy v Levickom okrese. Je ním 30-ročný Ladislav z Nových Zámkov.

V obci Čaka sa vlámal do budovy základnej školy. Vypáčil balkónové dvere a z počítačovej triedy ukradol dataprojektor, notebook, reproduktory a kábel na skener. Spôsobil škodu za 2 330 eur.

Zlodejovi sa školstvo zapáčilo. Po týždni vyskúšal jeho nižší stupeň. V Čake si vybral materskú škôlku. Železným páčidlom rozbil sklo na okne. Odniesol si DVD prehrávač a DVD a CD nosiče. Potom vykopol dvere na kancelárii riaditeľky. Tam ukradol príručnú pokladničku s peniazmi. Celková škoda predstavovala viac ako 1 200 eur.

Ladislavovi nebolo nič sväté a v jednu augustovú noc navštívil cirkevnú základnú školu v obci Keť. Cez rozbité okno vošiel dnu a vypáčil dvere na kancelárii. Z nej vzal finančnú hotovosť. Napáchal škodu za asi 500 eur.

V júni minulého roku ho v obci Žemberovce neupútala škola, ale kaviareň. Vynaliezavý zlodej vyliezol na jej strechu. Najprv rozobral krytinu a vošiel do podkrovia. Tam vysekal do stropu otvor a cezeň vnikol dnu. V kaviarni ukradol cigarety, satelitný prijímač, mince a žetóny. Majiteľovi vznikla škoda vo výške asi 1 400 eur.

Ladislava K. (30) z Nových Zámkov polícia obvinila z krádeže vlámaním a poškodzovania cudzej veci. Môže za to dostať dva roky väzenia. Z Nitry informovala policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu