Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

AKTUALIZOVANÉ Referent jazdil s falošnou kartou invalida!

BRATISLAVA - Referent piešťanského mestského úradu jazdil s falošnou kartou pre invalidov. Za sklom jeho auta si ju všimla hliadka mestskej polície, keď ho pokutovala za parkovanie.

Ako dnes informoval Piešťanský týždeň , referent sa kartou nesnažil argumentovať a ospravedlniť státie v zákaze. „V danom prípade by to ani nepomohlo, pretože nestál na mieste vyhradenom pre invalidov. Hliadka mestskej polície si kartu všimla bez toho, žeby sa vodič na ňu odvolával. Keďže si však všimli, že ide o zjavnú fotokópiu, službukonajúci policajti kartu zadržali a priestupkové oddelenie požiadalo vydavateľa týchto kariet o vyjadrenie, či ide o priestupok, alebo trestný čin," povedal Marcel Mihalik, náčelník mestskej polície.

Krajský úrad práce však kauzu uzavrel konštatovaním, že k priestupku ani trestnému činu nedošlo.

Po ďalšej snahe zistiť na základe čoho Krajský úrad takto rozhodol, sa však dnes ukázalo, že mestská polícia neadresovala krajskému ani obvodnému úradu takúto otázku, ale zisťovala len, či preukaz so zadržaným číslom bol vydaný na meno referenta. Po zistení, že nebol a ide teda o falzifikát, však polícia vec odložila s tým, že zákony neriešia túto problematiku.

Podľa Milana Komadela z priestupkového oddelenia mestskej polície nie je parkovacia karta pre invalidov verejnou listinou. Zneužitie tejto karty tiež podľa neho nerieši ani nový cestný zákon platný od februára. Do januára mohol ten, kto by ju zneužil, dostať pokutu až 331 eur (10 tisíc Sk). O zneužitie karty však podľa polície nešlo, pretože referent sa ňou nesnažil argumentovať a stál tak ako tak v zákaze státia. To, že mohol kartu zneužívať v iných prípadoch, sa nedá podľa Komadela dokázať.

Zdroj: Piešťanský týždeň

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu