Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vodič sanitky údajne odišiel od oživovania zraneného!

(Zdroj: SITA)

HVOZDNICE - Vážná dopravná nehoda, ktorá sa stala v utorok dopoludnia neďaleko obce Hvozdnice pri Prahe a pri ktorej zomrel človek, bude mať zrejme dohru. Pracovníci záchrannej služby chcú podať sťažnosť na vodiča súkromej dopravnej zdravotnej služby, ktorý sa na mieste havárie zúčastnil na resuscitácii, ale oživovanie přrrušil a odišiel. Informovala o tom hovorkyňa stredočeskej záchranky Tereza Janečková.

Hlásenie o nehode ťažko zraneného muža, ktorý nedýcha, prijalo zdravotnícke operačné stredisko v Jesenici po jedenástej hodine. Podľa Janečkovej na miesto vyslali dve sanitky a dispečer okamžite začal telefonicky asistovanú neodkladnú resuscitáciu, pri ktorej radil ľuďom pri nehode, ako robiť oživovacie úkony. Do resuscitácie sa zapojil aj vodič sanitky súkromnej zdravotnej služby, ktorý išiel okolo, ale po chvíli povedal, že muž zomrel a z miesdta havárie odišiel.

"Na základe tohto konštatovania svedkovia nehody odmietli pokračovať v resuscitácii vedenej operátorom a do príchodu profesionálnych záchranárov už muža neoživovali. Lekár záchrannej služby po príchode už mohol konštatovať len jeho úmrtie," uviedla hovorkyňa a dodala, že bez prerušenia oživovania mohol mať muž pravdepodobne väčšie šance na prežitie.

Janečková uviedla, že pracovníci operačného strediska chcú podať na vodiča sanitky sťažnosť. Podľa nich sa dopustil chyby, keď peerušil oživovanie, odišiel z miesta nehody a nepočkal na príchod profesionálnych záchranárov, čo bolo jeho povinnosťou. Konstatovať úmrtie má vo svojej právomoci výhradne lekár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu