Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUALIZOVANÉ Rieky klesajú, tretí stupeň zostal iba na Morave

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Vodné toky, ktoré najmä na západnom Slovensku minulý týždeň spôsobili lokálne záplavy, dnes pokračovali v poklese. Tretí povodňový stupeň platil už len na rieke Morava pri Záhorskej Vsi, kde hladina vody klesla od rána o osem centimetrov na 579 centimetrov.

Vyplýva to z informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu. Zvýšený prietok zaznamenali hydrológovia počas dňa na slovenskom úseku Dunaja, nikde však nedosiahol ani prvý stupeň povodňovej aktivity. Druhý stupeň povodňovej aktivity zostal aj popoludní na Morave pri Kopčanoch a Moravskom Svätom Jáne, výšku hladiny presahujúcu prvý stupeň povodňovej aktivity dnes namerali pri Kysaku a Ždani na rieke Hornád na východe Slovenska.

Pod túto úroveň klesla v priebehu dňa hladina Váhu pri Kolárove. Väčšie zmeny hydrológovia neočakávajú na Morave, Latorici a Bodrogu, na ostatných tokoch by mali hladiny postupne klesať. Voda z riek a potokov na viacerých miestach západného Slovenska koncom minulého týždňa zaplavila domy, záhrady a polia.

Medzi najviac postihnuté obce a mestá patrila Myjava, rozliaty potok ešte vo štvrtok skomplikoval život aj niektorým obyvateľom bratislavskej časti Lamač, kde sa voda dostala do podzemných garáží. Vyššie prietoky spôsobil topiaci sa sneh na horách a dažde. Občasný dážď či sneženie očakávajú meteorológovia aj v ďalších dňoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu