Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Bytovka vo Svidníku sa zrútila aj pre zlé užívanie

Trosky bytovky vo Svidníku
Trosky bytovky vo Svidníku (Zdroj: SITA)

SVIDNÍK – Pravdepodobnou príčinou dnešného zrútenia časti bytovky vo Svidníku bolo morálne opotrebovanie stavby a tiež zrejme nie celkom správne užívanie tejto budovy.

Uviedol to primátor mesta Michal Bartko. Dodal, že statik, ktorý posudzuje príčiny zrútenia, ako aj možnosť ďalšieho používania zvyšku budovy, je už na mieste. Podrobnejšie informácie o nehode budú známe neskôr, keďže stále prebiehajú odpratávacie práce.

Dnes po 10:00 sa zrútil stredný vchod trojpodlažnej bytovky, v ktorej boli mestské nájomné byty a bývali v nich prevažne Rómovia. V každom z vchodov bolo šesť bytov, spolu tam bolo evidovaných 89 nájomníkov. Dom bol z 50 rokov minulého storočia, spresnil pôvodnú informáciu primátor. Pred 11 rokmi mesto investovalo do tejto budovy približne 116-tisíc eur a priebežne sa zabezpečovala bežná údržba, dodal.

Mestskí policajti, ktorí v dome dopoludnia riešili iný prípad, po sťažnostiach obyvateľov, že dom praská, ľudí evakuovali. Následne sa časť bytovky zrútila. Nikto nenahlásil žiadneho nezvestného, a tak je pravdepodobné, že nešťastie si nevyžiadalo žiadne obete na životoch. Obyvateľov domu dočasne ubytovali v miestnej slobodárni a zabezpečili im aj stravu, informoval primátor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu