Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Priamo na ulicu sa zrútila budova, pátrajú po obetiach!

(Zdroj: SITA)

KOLÍN - Budova v nemeckom Kolíne, ktorá kedysi slúžila ako mestský archív, sa dnes zrútila. Záchranári sa obávajú, že sa pod troskami môžu nachádzať uviaznutí ľudia.

Krátko pred zrútením vraj viacero osôb opustilo po varovaní stavbárov objekt. Hovorca hasičov Daniel Leupold uviedol, že záchranári našli na mieste niekoľko ľahko zranených ľudí a je pravdepodobné, že ďalší sa nachádzajú v samotnej budove. Zatiaľ nie je jasné, koľko by ich mohlo byť.

Budova sa zrútila rovno na ulicu. V podzemí priamo pod ňou v tom čase prebiehali práce na budovaní linky metra, informoval Leupold. Príčina incidentu je však zatiaľ neznáma. 

Preventívne došlo už k evakuácii susedných objektov, pretože v dôsledku kolapsu došlo k ich poškodeniu a nemožno vylúčiť, že aj k narušeniu ich statiky. O ich ďalšom osude rozhodnú práve statici. V okolí objektu, v ktorom nie sú bytové jednotky, sa pracuje na rozšírení podzemnej železnice. V bezprostrednej blízkosti budovy sa však posledné väčšie stavebné aktivity ukončili v polovici roka 2007.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu