Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Až 95 priestupkov zistili pri kontrole požívania alkoholu mladistvými

(Zdroj: TASR)

KOŠICE – Až 95 priestupkov a jeden trestný čin zistili košickí mestskí policajti počas nočnej akcie z piatka na sobou pri kontrole zákazu požívania alkoholických nápojov mladistvými a dospelými na verejných priestranstvách.

"Tentoraz sme vykonali akciu až v šiestich mestských častiach, v Starom Meste, na Západe, KVP, Juhu a sídliskách Ťahanovce a Dargovských hrdinov.Zamerali sme sa najmä na dodržiavanie všeobecne záväzného nariadenia mesta Košice o čistote a verejnom poriadku. Toto mestské nariadenie upravuje napríklad zákaz konzumácie alkoholu v určitom čase na niektorých verejne prístupných miestach, ale aj povinnosť rešpektovať nočný pokoj a udržiavať čistotu verejných priestranstiev,“ uviedol zástupca náčelníka mestskej polície Slavomír Pavelčák.

Ako Pavelčák ďalej informoval, príslušníci mestskej polície zistili a vyriešili celkovo 75 priestupkov len napomenutím, bez uloženia pokuty, v štyroch uložili blokovú pokutu v celkovej sume 64 € a 14 prípadov uzavreli vystavením bloku na pokutu na mieste nezaplatenú v celkovej sume 224 €. Dva prípady rušenia nočného pokoja oznámia obvodnému úradu ako správnemu orgánu na priestupkové konanie.

Mestskí policajti okrem toho zistili aj jeden trestný čin. "Okolo 20.15 v piatok v mestskom parku dve osoby vo veku 24 a 17 rokov požívali toxickú látku - fetovali riedidlo toluén. Osoby predviedli na Obvodné oddelenie Policajného zboru Košice-Staré Mesto, v pôsobnosti ktorého je ďalšie objasňovanie trestnej činnosti a trestné konanie. Ak sa naplnenie skutkovej podstaty preukáže, hrozí im trest odňatia slobody až na osem rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu