Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri razii na nelegálne pálenice našli aj cenník!

Cenník nelegálne páleného alkoholu Zobraziť galériu (5)
Cenník nelegálne páleného alkoholu

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickí colníci urobili raziu v dvoch rodinných domoch v obciach Prestavlky a Slaská v okrese Žiar nad Hronom. Umožnil im to súdny príkaz, pretože mali podozrenie na nelegálne pálenie liehu. V rodinnom dome v obci Prestavlky v pivničných priestoroch a v prístavbe domu objavili nelegálne držané funkčné destilačné zariadenie na výrobu liehu a 229 litrov podomácky vyrobeného destilátu z raže a ovocia.

Počas prehliadky rodinného domu v obci Slaská odhalili colníci v jeho priestoroch 39 litrov nelegálne držaného domáceho destilátu s objemovou koncentráciou 50% alkoholu. Stopy zaistené počas domových prehliadok nasvedčujú, že majiteľ domu v obci Prestavlky sa zaoberal nepovolenou výrobou liehu, vyrobený lieh potom v obci Slaská predávali.

„Uvedením objaveného množstva liehu na trh by štátu vznikla škoda na spotrebnej dani a DPH vo výške minimálne 1095,40 € / 33 000,- Sk/,“ povedal hovorca Colného úradu Banská Bystrica Milan Kanka.

Obaja majitelia rodinných domov sú podozriví zo spáchania trestného činu nepovolenej výroby liehu, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Zariadenie na výrobu liehu i odhalený nelegálne vyrobený lieh colníci zadržali. Na prípade ďalej pracujú policajti colnej správy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu