Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Koalícia znemožnila rokovať, opozícia zasadne v kine

BRATISLAVA - Opozícia so snahou hovoriť v parlamentnom pléne o vlastných protikrízových novelách ani v piatok neuspela. Koalícia využila obštrukcie a zablokovala parlament. Predseda parlamentu Pavol Paška tak nemohol otvoriť 34. schôdzu, ktorú iniciovala opozícia. Po tom, ako bol parlament dvakrát neuznášaniaschopný, Paška preložil začiatok schôdze na utorok o 17:00.

Podpredseda parlamentu Milan Hort (SDKÚ-DS) vzápätí reagoval a oznámil, že opoziční poslanci idú rokovať o svojich návrhoch ako riešiť krízu do parlamentnej kinosály. Pôjde o spoločné zasadnutie opozičných poslaneckých klubov.

Paška mohol otvoriť schôdzu len vtedy, ak by sa prezentovalo minimálne 76 poslancov. V obidvoch prípadoch sa však prezentovali len opoziční poslanci. Prvýkrát ich bolo 53, druhýkrát 52 poslancov. V sále sedelo niekoľko koaličných poslancov, ktorí tak však neurobili. Šéf parlamentu preto využil svoju právomoc a začiatok schôdze preložil na utorok. Opozícia ale nemusí byť úspešná ani na budúci týždeň. Ak sa opäť nebude prezentovať dostatok poslancov, schôdzu Paška ukončí. Na utorok na 13:00 zvolal Paška aj 33. schôdzu, na ktorej sa budú prerokovávať vládne protikrízové opatrenia.

Opozičné strany iniciovali schôdzu, pretože nie sú spokojné, že koalícia v parlamente neumožnila samostatnú diskusiu o hospodárskej kríze. Premiér Robert Fico ich za to kritizoval a viackrát im cez médiá odkázal, aby návrhy predkladali k vládnym opatreniam, ktoré posiela do parlamentu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu