Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Invalid na smrť zbil svoju ženu

BANSKÁ BYSTRICA - Zo zabitia manželky trýznivým spôsobom viní krajský prokurátor 51-ročného Štefana V. z Litavy v okrese Krupina.

Obžalovaný dnes na hlavnom pojednávaní pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici vyhlásil, že je nevinný. Znalci na tele jeho o rok mladšej manželky Anny však našli stopy po najmenej tristo úderoch hliníkovou opornou vychádzkovou paličkou. Žena zomrela na následky opuchu mozgu a ďalších zranení. Násilníkovi hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov.

Tragická udalosť sa stala v júli minulého roku. Manželia boli u lekára v Krupine a po návrate do bydliska sa zastavili v miestnom pohostinstve. Podľa obžalovaného manželka mala chuť na kávu a poldeci. Z pohostinstva potom išli do baru, kde Anna údajne vypila asi osem poldeci tvrdého alkoholu. Pri návrate domov cestou spadla a on ju kriesil masážou hrudníka a dýchaním z úst do úst. Nevie, kto jej mohol spôsobiť zranenia, na následky ktorých zomrela ešte počas cesty domov. Podľa prokurátora Štefan ženu údermi palicou „poháňal“, aby šla rýchlejšie a bil ju ešte aj vtedy, keď sa už nehýbala. Štefan na súde o manželke povedal, že „pre alkohol utekala z domu“. Podozrieval ju však i zo vzťahu s istým susedom.

Štefan je čiastočne invalidný dôchodca. V roku 1999 ho odsúdili na päť rokov, pretože zavinil smrť prvej manželky. V obci je známy tým, že v čase dospievania bol agresívny voči starým rodičom, ktorí ho vychovávali. Pojednávanie pokračuje 10. marca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu