Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bývalému šéfovi leteckých opravovní doplatia zvyšok odmeny

TRENČÍN - Bývalý šéf Leteckých opravovní v Trenčíne Miloš Husár dostane doplatok odmeny viac než 34.521 eur (asi 1,04 milióna korún) z čias, keď pôsobil vo fabrike. O doplatení zvyšku z celkovej odmeny asi 199.164 eur (približne šesť miliónov korún) za rok 2004 dnes rozhodol trenčiansky krajský súd. Informoval o tom jeho hovorca Roman Tarabus. Krajský súd predvlani Husárovu žalobu o doplatení odmeny zamietol, verdikt teraz zmenil po rozhodnutí Najvyššieho súdu.

"Krajský súd takto rozhodol, pretože je viazaný právnym názorom Najvyššieho súdu, podľa ktorého už raz priznanú odmenu nie je možné dodatočne bezdôvodne znížiť. Proti dnešnému rozsudku nie je prípustné odvolanie, právoplatnosť nadobudne doručením jeho písomného vyhotovenia účastníkom," poznamenal Tarabus.

Ministerstvo obrany v minulosti priznalo Husárovi za rok 2004 odmenu z podielu na zisku podniku, ktorá predstavovala asi 199.164 eur (približne šesť miliónov korún). V júni 2005 dostal Husár z tejto sumy takmer 165.970 eur (asi päť miliónov korún). Zvyšok mu mali vyplatiť po jeho písomnej žiadosti. Po požiadaní o doplatok však ministerstvo oznámilo, že odmenu znížilo na čiastku, ktorú už Husár dostal. Bývalý riaditeľ chcel preto zvyšné peniaze získať pomocou súdu.

Podľa okresného súdu spätné zníženie odmeny nebolo možné, krajský súd s týmto verdiktom najskôr nesúhlasil. Po rozhodnutí Najvyššieho súdu napokon bývalému šéfovi opravovní peniaze doplatia aj s úrokom z omeškania.

V médiách sa pred časom objavila kritika niekdajšieho vedenia ministerstva obrany, ktoré údajne klamalo o výške odmeny pre Husára. Pôvodne sa totiž vraj hovorilo o odmene asi 99.582 eur (približne tri milióny korún).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu