Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Husár si odmenu 3 milióny Sk môže nechať

TRENČÍN - Tak to hádam nie! Odvolaný riaditeľ štátneho podniku Letecké opravovne Trenčín (LOT) Miloš Husár nemusí vrátiť ani korunu z vyše trojmiliónovej odmeny, ktorú dostal za minulý rok! Stane sa tak aj napriek výzve ministra obrany Juraja Lišku, aby jej časť vrátil. Prečo? Nechať si všetko mu totiž umožňuje zákon.

Výška odmeny podľa Lišku neprekračovala dohodu, ktorú mal riaditeľ podpísanú, a ktorú mu schválilo predstavenstvo podniku. "Nebol porušený ani zákon, ja som mohol iba apelovať, aby túto odmenu vrátil, čo odmietol," povedal minister. Liška odvolal Husára z funkcie šéfa LOT, keďže nechcel podpísať nový návrh manažérskej zmluvy, ktorý limitoval odmenu pre riaditeľov vojenských štátnych podnikov maximálne do pol milióna korún.

Liška sa domnieva, že odmena pre Husára bola neprimeraná a nemorálna, aj keď v súlade so zákonom. Priznáva, že zákon o štátnom podniku, podľa ktorého môže šéf štátnej firmy dostať odmenu až do výšky 10 percent zo zisku, má svoje chyby, a preto sa rozhodol stanoviť limit.

Spolu s platom a odmenami zarobil Husár vlani za 11 mesiacov vo funkcii vyše 4,3 milióna korún. Podnik má pritom v týchto dňoch problémy s nedostatkom zákaziek a štvrtine zamestnancov hrozí hromadné prepúšťanie. Husár z odmeny môže dať aspoň opraviť služobný mercedes, ktorý kedysi používal. Ten totiž v utorok neznámy páchateľ polial nezistenou kvapalinou, ktorá mu rozleptala farbu na aute.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu