Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Stav Košičana, ktorého postrelili falošní kukláči, je vážny

KOŠICE - Zranenia pacienta, ktorého včera postrelili v Košiciach dvaja muži v kuklách, sú vážne. Jeho zdravotný stav je však momentálne stabilizovaný. Informovala o tom dnes hovorkyňa Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Jaroslava Oravcová. Podľa policajných zdrojov ide o človeka blízkeho košickému podsvetiu.

Muža prijali s tržnou ranou na hlave a početnými strelnými poraneniami dolných končatín, a musel podstúpiť poldruhahodinový operačný zákrok.

Za policajtov sa vydávali dvaja neznámi páchatelia, ktorí v utorok večer brutálnym spôsobom prepadli v parku pri hoteli v Košiciach - Šaci 36-ročného Ladislava P. Muži v kuklách vyskočili z auta a na Košičana, ktorý išiel po chodníku, zakričali "polícia". Oslepili ho baterkou, bejzbalkou ho udreli po hlave a viackrát vystrelili zo zbrane, pričom ho zasiahli do nôh. Muž utrpel štyri priestrely a tri zástrely. Páchatelia po čine ušli.

Podľa informácií košickej policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej muž sa zo zranení bude liečiť viac ako tri mesiace. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre ublíženia na zdraví, páchateľom hrozí trest na päť až 12 rokov. Podľa policajných zdrojov ide o človeka blízkeho košickému podsvetiu. Riaditeľ košickej justičnej a kriminálnej polície Rudolf Pilarčík potvrdil, že "muž bol v záujmovom okruhu monitorovania policajných zložiek," lebo sa okolo neho pohybovali ľudia z podsvetia, zaujímaví pre políciu.

„Na prípade intenzívne pracujeme a aktivizovali sa všetky zložky polície, aby sme predišli ďalším nepríjemnostiam. Celú situáciu analyzujeme a vyhodnocujeme. Nemôžem vylúčiť, že išlo o vyrovnávanie si účtov v rámci podsvetia, najskôr o výstrahu. Vyšetrovanie sa však rozbieha viacerými smermi. Kriminalisti už hovorili s poškodeným, no bol pod vplyvom medikamentov, takže s ním ešte budeme musieť oficiálne hovoriť. Uvidíme, do akej miery bude ochotný spolupracovať. Nič konkrétnejšie zatiaľ nemôžem povedať,“ uviedol

V obchodnom registri také meno ako má poškodený figuruje ako spoločník a konateľ v troch košických spoločnostiach, z ktorých jedna sa zaoberá výhernými hracími automatmi, ďalšie prevádzkou autoservisu a autobazáru, stavebnými prácami, pohostinskými, ubytovacími, stravovacími a ďalšími službami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu