Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Slováci si začali voziť ojazdené autá z Českej republiky

BRATISLAVA - Výhodný kurz eura k slabnúcej českej korune vedie čoraz viac Slovákov k nákupu ojazdených automobilov v moravských a českých autocentrách. Ako ďalej informoval predajca áut AAA Auto, pri nákupe takéhoto typu vozidla v Českej republike môžu totiž slovenskí zákazníci ušetriť až 10 % z ceny auta.

"Zatiaľ čo v roku 2008 bol záujem slovenských motoristov skôr výnimočný, v januári už predstavovali okolo 15 % všetkých zákazníkov v autocentrách, ktoré sú najbližšie k slovenským hraniciam, teda v Ostrave, Zlíne a Brne," uviedol riaditeľ predaja AAA Auto Petr Suchánek. Vzhľadom na podstatné oslabenie kurzu českej koruny pritom spoločnosť počíta s tým, že sa záujem o túto transakciu bude ešte zvyšovať.

Skupina AAA Auto pôsobí na trhu už takmer 16 rokov a zo svojho pôvodného sídla v Českej republike expandovala postupne do ďalších krajín. V súčasnosti koordinuje sieť 38 pobočiek v Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku a v Rumunsku. Podľa predbežných výsledkov predala skupina v roku 2008 celkom 60 560 áut. V septembri 2007 vstúpila holandská materská spoločnosť AAA Auto Group N.V. na burzy cenných papierov v Prahe a Budapešti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu