Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Minulý rok v Trnavskom kraji šesť vrážd

(Zdroj: SITA)

TRNAVA – Polícia v Trnavskom samosprávnom kraji za minulý rok eviduje šesť prípadov vrážd, z toho päť sa podarilo objasniť. Ako uviedol krajský policajný riaditeľ Bystrík Stanko, jediný stále neobjasnený trestný čin je vražda v stávkovej kancelárii v Medveďove, ktorá sa stala v decembri.

"Stopa vedie do Maďarska, prípad preto vyšetrujeme v spolupráci s maďarskou políciou,“ informoval Stanko. Asi najkurióznejším prípadom vraždy je zostrelenie lietadla z roku 1975, ktorú Krajskému riaditeľstvu Policajného zboru postúpil na vyšetrovanie Ústav pamäti národa. "Pilot poľskej národnosti vtedy nelegálne prekročil štátne hranice s Rakúskom a nerešpektoval výzvy, aby pristál, preto ho zostrelili. V tom čase to bol trestný čin, preto sa tým polícia nezaoberala,“ uviedol Stanko.

Z ďalších prípadov vrážd boli medializované napríklad streľba na auto majiteľa zmenárne v Trnave či vražda spojená s výbuchom domu v Zemianskych Sadoch.

Za minulý rok polícia v kraji eviduje 10 622 trestných činov, čo je o 52 viac ako v roku 2007. Až polovicu tvoria majetkové trestné činy, ako napríklad vlámania, krádeže áut. Novým prvkom boli organizované krádeže pracovných strojov, kde polícia zistila prepojenie na medzinárodnú sieť páchateľov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu