Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

ŠTRAJK: V pondelok pôjdu niektoré autobusy ako v sobotu

BRATISLAVA - Dve tretiny z 5 000 autobusov spoločností Slovenskej autobusovej dopravy zostanú v pondelok o 5.00 hod. stáť. Oznámil to zástupca Zväzu autobusovej dopravy George Trabelssie. Podľa neho chcú spustiť ilustračnú akciu zobrazujúcu možný budúci stav dopravy na Slovensku.

Akcia bude spočívať v tom, že autobusy budú jazdiť podľa sobotňajšieho cestovného poriadku. Podľa námestníka SAD Banskobystrickej dopravnej spoločnosti Jána Zambora toto obmedzenie sa bude týkať len prímestskej dopravy. Mestská doprava, ktorú spoločnosť prevádzkuje, bude jazdiť ako obyčajne, rovnako aj vozidlá diaľkových liniek budú jazdiť podľa pondelkového poriadku.

Slovenské dopravné spoločnosti chcú týmto krokom poukázať na zlú situáciu v doprave. Prezident Zväzu autobusovej dopravy Ján Vrba potvrdil, že podniky urobili všetko pre to, aby informovali cestujúcich, ktorí na túto situáciu doplatia. "Sme pripravení na to, že vzniknú zmätky, možno aj konflikty. Chceme však ukázať, ako by to v budúcnosti mohlo vyzerať v jednotlivých krajoch, ak sa neprijme dopravná reforma," spresnil Vrba. Zväz vidí problémy najmä v dlhodobo neriešenom systéme financovania výkonov vo verejnom záujme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu