Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V okrese Stará Ľubovňa vyhlásili pre sneženie kalamitu

KOŠICE - Intenzívne sneženie dnes skomplikovalo dopravu na severovýchodnom Slovensku. Motoristi sa na niektorých miestach zdržali v kolónach, v okrese Stará Ľubovňa vyhlásili prvý stupeň kalamitnej situácie. Cestári v týchto regiónoch vyzvali vodičov, aby radšej nejazdili. Snežilo aj na ostatnom území, kde cestári situáciu zvládli.

"V kraji začalo v noci husto snežiť, najmä v okresoch Prešov a Vranov nad Topľou, situácia sa neskôr komplikovala v okolí Starej Ľubovne," povedal hovorca riaditeľa Správy a údržby ciest Prešovského kraja Vladimír Kozák. Cestári nasadili vyše 80 sypačov, mnohé stroje však uviazli v kolónach, pretože sa nevedeli dostať pomedzi autá. Vodičov preto cestári vyzvali, aby radšej dnes svoje autá nechali doma.

Polícia v okolí Prešova zaznamenala predpoludním desať dopravných nehôd. Časť z nich podľa policajného hovorcu Daniela Džobanika spôsobili vodiči, ktorí nezvládli jazdu na snehu.

Pre sneh na cestách požiadali o pomoc susedné regióny cestári na Spiši, kde navyše museli z ciest odstraňovať aj spadnuté stromy. Cesty však boli zjazdné, dopravné nehody v súvislosti s počasím zatiaľ v Košickom kraji polícia nezaznamenala.

Sneh padal aj na väčšine územia Banskobystrického kraja, všetky cesty cestári udržali zjazdné. Na cestách v hornatej časti kraja ostalo niekoľko centimetrov kašovitého snehu. Slovenská správa ciest vodičov upozornila aj na sneh na niektorých úsekoch rýchlostnej cesty v okolí Novej Bane.

Problémy na cestách sa vyhli západnému Slovensku, kde snežilo najmenej, opatrne by však mali jazdiť motoristi na oravských cestách. Predovšetkým v okrese Námestovo sa podľa Slovenskej správy ciest môžu na cestách pod vplyvom silného vetra vytvárať snehové jazyky a záveje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu