Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zubárska komora nespokojná s reformnými zákonmi

BRATISLAVA 9. novembra (SITA) - Novoprijaté zákony podľa Slovenskej komory zubných lekárov (SKZL) neumožňujú reálne fungovanie SKZL vo funkcii, ktorú jej nová legislatíva ukladá. Zhodli sa na tom účastníci jesenného snemu SKZL. Komora bude v spolupráci s ostatnými stavovskými zdravotníckymi organizáciami vyvíjať úsilie o urýchlenú novelizáciu zákonov.

SKZL nesúhlasí ani so zavedením bakalárskej formy štúdia v odboroch dentálna hygiena a zubný technik. "Sme presvedčení, že doterajšie vyššie odborné vzdelanie na stredných zdravotných školách v plnej miere pokrýva požiadavky a náročnosť týchto povolaní," uviedla SKZL vo svojom vyhlásení zo snemu.

Doterajší spôsob výuky týchto odborov podľa komory zahŕňa úzke spojenie teórie a praxe, čím poskytuje adeptovi lepšiu možnosť prípravy na budúce povolanie.

Ako komora zubných lekárov pripomína, smernice Európskej únie neurčujú, že vzdelanie dentálnych hygienikov a zubných technikov si vyžaduje vysokoškolské vzdelanie 1. stupňa. Poskytovanie týchto služieb podľa nej musí garantovať len atestovaný zubný lekár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu