Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Fico obvinil tlač, že šíri hystériu a útočí na vládu

Predseda vlády Robert Fico
Predseda vlády Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico verí, že sa vláde podarí udržať zamestnanosť, občania neprídu ani o jednu korunu, ktorú dostali v rámci sociálnych programov v minulom roku a udržať hospodársky rast tak, aby krajina figurovala v prvej päťke štátov Európskej únie.

„Budeme robiť cez deň, budeme robiť v noci,“ povedal Fico počas parlamentnej Hodiny otázok.

Premiér ďalej obvinil tlač, že šíri hystériu a útočí na vládu. „Ak chcete potopiť Slovenskú republiku, aby ste poškodili vláde, je to nemorálne a absolútne to odmietam,“ dodal. Že to tak je, potvrdzuje podľa neho aj otázka v prieskume denníka SME „zníži hospodárska kríza konečne preferencie Smeru-SD?“. V spomínanom prieskume je však v skutočnosti otázka položená bez slova „konečne“. Fico zdôraznil, že jemu nejde o preferencie, ale o štát, o ľudí, o sociálne istoty. „Našou povinnosťou dnes nie je starať sa o preferencie, ale rozhodne konať a nenechať sa vyrušovať politickou opozíciou, či už konkrétnych politikov, alebo v podobe tlače," zdôraznil.

Vo svojom vystúpení neobišiel ani opozíciu, ktorá sa už niekoľko mesiacov nezúčastňuje na parlamentnej Hodine otázok. Fico konštatoval, že opozícia sa vo vzťahu ku koalícii niekoľkokrát prepočítala, či už pri schengene, lisabonskej zmluve alebo eure. Teraz sa podľa neho všetci tešia, že „nám krk vykrúti finančná kríza“. Fico odmietol okrúhle stoly, ktoré opozícia navrhuje pre hľadanie východísk z krízy. Podľa neho takéto sedenia nepomôžu, navyše „my vo vláde čas nemáme“. Priestor na politiku je podľa neho na pôde NR SR, kde môže opozícia vystupovať k návrhom vlády či predkladať vlastné. Zavrhol tiež nápad opozície zvolať mimoriadnu schôdzu o kríze. „Vážené dámy a páni z opozície, robte si mimoriadne schôdze v čase konjunktúry, nerobte to teraz, pretože len politikárčite a zavádzate paniku do ďalšej diskusie,“ zdôraznil predseda vlády.

Premiér stihol počas 15 minút, ktoré má vyčlenené, odpovedať len na jednu otázku. Položila ju jeho spolustraníčka Viera Mazúrová. Predsedu vlády sa opýtala: „Vážený pán predseda vlády, čo si myslíte o vytĺkaní politického kapitálu opozíciou z ťažkostí súvisiacich so svetovou hospodárskou krízou?“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu