Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prepúšťanie pokračuje: Prácu stratí ďalších 1000 ľudí!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - V Nitrianskom kraji prepustia v najbližšom čase 325 zamestnancov. Ďalšie štyri firmy ohlásili prepúšťanie v Trenčianskom kraji, kde príde o prácu 194 ľudí. Hrozba straty zamestnania visí aj nad 263 pracovníkmi v Trenčíne a Prešove.

V Nitrianskom kraji je najvyššia nezamestnanosť v okrese Levice. Na úrade práce evidujú 8 100 žiadateľov o zamestnanie, voľných miest je však len 80. Väčšinou ide o prácu remeselníckeho charakteru a určená je pre mužov. V najbližšom čase príde o prácu ešte 325 ľudí. Do dnešného dňa nahlásili hromadné prepúšťanie firmy Gastro, Novatextil, Arteco, Kufferath a Oppermann Industrial Webbing.

V Trenčianskom kraji od začiatku roka ohlásili ďalšie firmy hromadné prepúšťanie. Úrad práce dostal štyri oznámenia o hromadnom prepúšťaní. Stovka ľudí by mala prísť o prácu v strojárskej firme HDO SK, 94 v spoločnosti Vaccumschmelze. Prepúšťať plánuje aj TW Steering Systems Slovakia a Nissens.

V Prievidzi nahlásili hromadné prepúšťanie dve firmy, o prácu by malo do polovice roka prísť 210 ľudí. Považskobystrický úrad práce má po 1. januári nahlásené hromadné prepúšťanie 104 ľudí v spoločnosti Sauer-Danfoss.

Úrad práce v Trenčíne eviduje tri nahlásené hromadné prepúšťania, najviac 100 až 300 ľudí oznámila strojárska spoločnosť Trens Trenčín. Prepúšťať majú aj dve firmy v Dubnici nad Váhom. ZŤS Špeciál ohlásil prepustenie 70 ľudí a Power-one stovku, z čoho však päťdesiatka zamestnancov je vo firme len na čas určitý.

Nové hromadné prepúšťanie zamestnancov nahlásili na Úrad práce v Prešove ďalšie dve strojárske firmy. O prácu môže prísť 45 ľudí zo spoločnosti ZVL auto. Hrozba straty zamestnania visí aj nad zamestnancami spoločnosti Regada, ktorá nahlásila hromadné prepúšťanie 48 pracovníkov.

 

Prepúšťanie pokračuje: Prácu stratí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu