Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Firmy hlásili nové prepúšťania, prácu stratí vyše 700 ľudí!

Naposledy ohlásili znižovanie stavov štyri firmy v okrese Topoľčany, kde príde o prácu 443 ľudí. V Košiciach pribudli Ocekon Engeneering a Casspos, dokopy tak stratí zamestnanie 117 pracovníkov. V okrese Komárno zatiaľ hromadné prepúšťanie nenahlásili žiadne firmy.

V Trnave prepustí 120 ľudí výrobca kancelárskeho nábytku Spartan. Je však možné, že konečný počet prepustených bude menší. O 21 zamestnancov chce znížiť stav aj výrobca elektronických komponentov Elektronika Slovensko. Podľa úradu práce pribudne do evidencie asi 500 nezamestnaných, dohromady by ich malo byť 3000. V decembri ohlásili prepúšťanie aj Electronics Systems, ktorý uvoľňuje 39 zamestnancov, Johns Manville (250), Trnava Seating prepúšťa 76 pracovníkov. Všetky firmy sa však snažia znížiť ohlasovaný počet prepúšťaných. Momentálne je v Trnave 180 voľných pracovných miest najmä v službách a v stavebníctve.

V okrese Topoľčany príde do konca mája o prácu 443 ľudí

Hromadné prepúšťanie ohlásili štyri firmy. Výrobca automobilových káblov SEWS Slovakia prepustí 290 ľudí, 50 pracovníkov príde o prácu v hydinárskych závodoch HYZA. Výrobca nábytku DECODOM, ohlásil prepúšťanie 52 zamestnancov. Odevná firma Elison s prevádzkou v Chynoranoch prepustí 51 ľudí. Voľných pracovných miest v tomto okrese je 149.

V Komárne sa zatiaľ prepúšťať nebude

V okrese Komárno zatiaľ hromadné prepúšťanie nenahlásili žiadne firmy. Miera nezamestnanosti tu dosiahla ku koncu minulého roka 8,48 percenta. Väčší pokles voľných pracovných miest tu nezaznamenali, v súčasnosti ich je 104.

V Košiciach znižujú stavy ďalšie dve firmy

Od marca do konca roka sa chystá prepustiť 90 ľudí košická firma Ocekon Engeneering. Informáciu o nahlásení prepúšťania v pondelok potvrdil hovorca košického úradu práce Igor Jakeš. Prepúšťať sa chystá aj košická akciová spoločnosť Casspos. Ohrozených je 37 pracovných miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu