Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V okrese Topoľčany príde o prácu 443 ľudí

(Zdroj: SITA)

NITRA – V okrese Topoľčany príde do konca mája o prácu 443 ľudí. Hromadné prepúšťanie ohlásili štyri firmy.

Ako informoval riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Topoľčanoch Ľuboš Hano, 290 ľudí prepustí výrobca automobilových káblov SEWS Slovakia, s.r.o., 50 ľudí príde o prácu v hydinárskych závodoch HYZA, a.s. Topoľčany. Výrobca nábytku DECODOM, s.r.o. ohlásil prepúšťanie 52 zamestnancov. Odevná firma Elison s.r.o. so sídlom v Mýtnej Novej Vsi a prevádzkou v Chynoranoch prepustí 51 ľudí.

Miera nezamestnanosti v okrese Topoľčany dosiahla k 31. januáru 7,92 percenta, pred rokom to bolo 6,56 percenta. Voľných pracovných miest je 149, pred rokom to bolo 500. „Ľuďom ponúkame rekvalifikačné kurzy ako aj príspevky na samostatnú zárobkovú činnosť, o ktoré je v regióne značný záujem,“ uviedol Hano.

V okrese Komárno zatiaľ hromadné prepúšťanie nenahlásili žiadne firmy. Miera nezamestnanosti tu dosiahla ku koncu minulého roka 8,48 percenta. Väčší pokles voľných pracovných miest tu nezaznamenali, v súčasnosti ich je 104, informovala Andrea Šáteková z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Komárne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu