Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Respiračných ochorení je viac, stále však menej ako vlani

BRATISLAVA - V tomto týždni bolo podľa informácií Úradu verejného zdravotníctva hlásených takmer 70-tisíc akútnych respiračných ochorení.

Aj keď počet ochorení stúpa, chorobnosť je naďalej menšia ako bola minulý rok, informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný. Najviac ochorení je u detí v predškolskom veku. Ochorenia hlásilo 69 percent lekárov pre deti a dorast a 57 percent praktických lekárov pre dospelých.

Najviac ochorení hlásil Nitriansky a Žilinský kraj, najnižšia chorobnosť bola v Bratislavskom a v Košickom kraji. Najviac základných škôl museli pre zvýšený počet chorôb tento týždeň zatvoriť v Prešovskom kraji, celkovo štyri. V Trnavskom kraji už zavreli dve materské a tri základné školy. Celé školy alebo len jednotlivé triedy sa zatvárali aj v Žilinskom kraji. Podľa informácií ÚVZ už zatvorili aj jednu strednú školu v okrese Košice IV. Bez zatvorených škôl zostal jedine Bratislavský kraj.

Chrípky v krajinách Európy pribúda. Väčšina krajín hlási v tomto týždni stredne vysokú až vysokú aktivitu chrípky. Počet chorých klesá v Dánsku, Írsku, Portugalsku, Španielsku a v Anglicku. Strednú aktivitu zahlásili po prvýkrát v tejto chrípkovej sezóne Estónsko a Maďarsko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu