Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Trnka doplnil v kauze Tipos dôvody mimoriadneho dovolania

Dobroslav Trnka
Dobroslav Trnka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Dobroslav Trnka v utorok doplnil dôvody mimoriadneho dovolania v kauze spoločnosti Tipos. Ako ďalej Trnka uviedol na dnešnej tlačovej besede, dovolanie podal na základe troch podnetov.

Bol to podnet Ministerstva financií SR, národnej lotériovej spoločnosti Tipos ako aj podnet poslanca SDKÚ-DS Ivana Mikloša. Generálny prokurátor pripustil ako účastníka konania aj bývalého ministra financií, keďže môže byť podľa jeho slov osobou dotknutou kauzou.

Prokuratúra pritom v 34-stranovom odôvodnení uviedla 11 dôvodov mimoriadneho dovolania. "Dôvody majú takú právnu relevanciu, že presvedčia senát Najvyššieho súdu SR o správnosti našich domnienok," vyslovil svoje presvedčenie Trnka. V celej kauze sa tak bude čakať na rozhodnutie Najvyššieho súdu SR.

Dobroslav Trnka mohol využiť mimoriadne dovolanie s následným odôvodnením na základe novely Občianskeho súdneho poriadku, ktorú v závere minulého roka schválila vláda a následne aj parlament. Tipos tak po prehratom súdnom spore so spoločnosťou Športka nemusel do konca novembra 2008 vyplatiť novému vlastníkovi spornej pohľadávky takmer 66 mil. €.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu