Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Záverečné reči v kauze Okoličányho sa nezačali, chýbal obhajca

Róbert Okoličány
Róbert Okoličány (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Záverečné reči v prípade údajnej zločineckej skupiny Róberta Okoličányho z východného Slovenska sa nezačali ani na štvrtý pokus.

Pre zdravotné problémy sa ospravedlnil Ján Falis, obhajca Okoličányho. Súd naplánoval ďalšie pojednávanie na 16. februára. Informovala o tom hovorkyňa Špeciálneho súdu v Pezinku Katarína Kudjáková.

Falis chýbal aj na predchádzajúcich pojednávaniach, čím súdu znemožnil v prípade konať. Na jednom z pojednávaní sa dokonca ospravedlnil s tým, že je na oslavách prvých narodenín svojho syna. V kauze údajného zločineckého gangu R. Okoličányho je 16 osôb obžalovaných z 19 trestných činov. Podľa obžaloby majú na svedomí päť vrážd a niekoľko pokusov o vraždu. Okrem toho sú obžalovaní z nedovoleného ozbrojovania, obchodu so zbraňami, ťažkého ublíženia na zdraví, vydierania a ďalších zločinov.

Róbert Okoličány a traja ďalší sú obžalovaní aj z vraždy Jozefa Ferenca, ktorá sa stala 7. apríla 2001 v obci Veľká Bara v Trebišovskom okrese. Ferenca mučili a napokon zavraždili strelou do hlavy. Potom ho hodili do vopred pripravenej jamy na družstve vo Veľkej Bare, ktoré vlastní jeden z obžalovaných.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu