Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rozsudok nad Okoličánym bude najskôr koncom januára

PEZINOK - Rozsudok nad údajným šéfom košického podsvetia Róbertom Okoličánym a jeho spoločníkmi bude známy najskôr koncom januára. Záverečné reči v prípade štyroch vrážd sa včera na Špeciálnom súde nemohli začať pre neprítomnosť jedného z advokátov. Okoličány tiež podal námietky zaujatosti voči senátu, ten ich však neprijal.

Advokát Ján Falis, ktorý v decembri chýbal, lebo oslavoval narodeniny syna, neprišiel na súd ani včera. Súd informoval faxom, že je práceneschopný a priložil potvrdenku od urológa.

Podľa senátu však z nej vyplývalo len to, že bol u lekára. Okoličány tvrdil, že je senát voči nemu zaujatý a do väzby ho poslal nezákonne. Predvolania mu vraj posielali na nesprávnu adresu. Súd však námietku neprijal. Do väzby totiž Okoličányho vlani iba niekoľko mesiacov po prepustení nevzal preto, že by sa vyhýbal pojednávaniu. Dôvodom bola údajná výtržnosť.

"Spáchal úmyselný trestný čin po tom, ako sa dostal na slobodu," povedal predseda senátu Igor Králik. Okoličány tvrdil, že výtržnosť nespáchal a pre nerešpektovanie prezumpcie svojej neviny podal ďalšiu námietku. Tú však senát po krátkej porade takisto neprijal.

"Išlo o obyčajné prerieknutie, ja som sa opravil a povedal, že je podozrivý," uviedol Králik. Údajný boss košického podsvetia však mal voči predsedovi senátu aj ďalšie výhrady. Tvrdil, že Králik je blízky bývalému ministrovi spravodlivosti Danielovi Lipšicovi a poskytoval mu informácie zo spisu.

"Ja žiaden Lipšicovec nie som," odmietol Králik s tým, že nie je blízky ani žiadnej strane. "Pán sudca, všetci to vedia," odpovedal mu Okoličány. Králik bol predsedom Špeciálneho súdu od leta 2005, keď súd, zameraný na organizovaný zločin a korupciu, bývalá vláda, v ktorej sedel aj Lipšic, založila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu