Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zavraždeného mladíka pochovali v maštali!

Miesto, kde Richarda pochovali. Zobraziť galériu (2)
Miesto, kde Richarda pochovali. (Zdroj: PZ SR)

NITRA – Nitrianska kriminálka objasnila vraždu, ktorá mala zostať navždy utajená. V roku 2004 sa obeťou vrahov stal 25-ročný Richard, ktorého po čine pochovali v maštali v okolí obce Klasov. Policajtov vlani v júni na miesto naviedli svedecké výpovede. Z vraždy obvinili troch mužov. Richarda zavraždili údajne preto, aby nesvedčil proti nim pri vyšetrovaní istej trestnej činnosti. Teraz im hrozí doživotie.

Polícia v správe uviedla, že Richarda do rodinného domu v oblasti tzv. Handrbolských hájov priviedol Pavol (30). So svojimi kumpánmi - Martinom (34) a Máriom (35) strelili Richarda smrteľne do hlavy. Telo potom spoločne zabalili do čiernej fólie a modrej plachty a previezli do maštale. Tam ho pochovali do pripravenej jamy.

Vyšetrovateľ obvinil trojicu ako členov organizovanej skupiny zo zločinu vraždy formou spolupáchateľstva, za ktorú im hrozí 15 až 25 rokov, prípadne doživotie.

„Všetci traja obvinení boli v júni minulého roku vyšetrovateľom zadržaní a sú stíhaní väzobne. Vyšetrovateľ prípad ukončil a podal návrh na podanie obžaloby Krajskej prokuratúre v Nitre,“ informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu