Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slováci budú silvestrovať hlavne doma s rodinou

(Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Väčšina Slovákov strávi poslednú noc roka 2008 doma s rodinou. Vyplýva to z decembrového prieskumu agentúry TNS SK na reprezentatívnej vzorke 995 respondentov.

Doma bude podľa prieskumu silvestrovať 55,4 percenta opýtaných. Vyše desatina (12,4 %) obyvateľov Slovenska strávi posledný deň roka u priateľov a známych. Menej ako desatina respondentov bude tento rok koniec roka oslavovať doma s priateľmi, prípadne na plese, diskotéke alebo inej zábave či na chate. Doma s rodinou budú silvestrovať najmä ľudia nad 50 rokov, respondenti so stredoškolským vzdelaním bez maturity a vo väčšej miere obyvatelia Trenčianskeho kraja.

Doma s priateľmi, prípadne u priateľov a známych alebo na chate oslávia koniec roka skôr mladí ľudia (do 29 rokov). Na plese, diskotéke alebo inej zábave budú predovšetkým mladí ľudia (do 29 rokov), obyvatelia malých obcí (do 1 999 obyvateľov) a respondenti so stredoškolským vzdelaním s maturitou.

Na lyžovačku sa počas Silvestra chystajú najmä vysokoškolsky vzdelaní respondenti a v meste na oslavách budú skôr mladí ľudia (do 17 rokov). Prieskum tiež zisťoval, aký vzťah majú obyvatelia Slovenska k zábavnej pyrotechnike, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou silvestrovských osláv.

Tretine opýtaných (30,4 %) sa zábavná pyrotechnika páči, ale nekupuje ju. Štvrtine ľudí (23,3 %) sa nielen páči, ale ju aj nakupuje.

Zábavnú pyrotechniku by najradšej zakázala necelá pätina (15,2%) obyvateľov Slovenska. Kladný vzťah k zábavnej pyrotechnike majú najmä mladí ľudia (do 29 rokov) a muži.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu