Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

MH má šesť miliardových investícií, tvrdí Jahnátek

Ľubomír Jahnátek
Ľubomír Jahnátek

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva sa v súčasnosti snaží pritiahnuť poltucet miliardových investícií z oblasti automobilového priemyslu, špeciálnej chémie a elektroniky. Novinárom to dnes povedal minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek po rokovaní so zamestnávateľmi a odborármi.

Záujem zahraničných firiem o podnikanie na Slovensku sa po vypuknutí globálnej finančnej krízy podľa neho zvýšil. "Máme oveľa väčší počet jednaní a záujemcov, investorov, ako sme mali v doterajšom období," vyhlásil Jahnátek. Investori sťahujú svoje projekty z okolitých štátov a žiadajú Slovensko o poskytnutie stimulov, dodal.

Ministerstvo má podľa Jahnátka rozpracovaných šesť veľkých investičných projektov, každý v hodnote viac ako päť miliárd korún (165,97 milióna eur). Slovensko sa stalo pre zahraničné spoločnosti atraktívnejšie, pretože má najvýhodnejšie podmienky na podnikanie spomedzi okolitých krajín, doplnil minister.

Zahraničné investície prúdili na Slovensko najmä v uplynulých rokoch. Ťahúňmi ekonomiky sa stali automobilky a elektrotechnická výroba. Tento týždeň má vláda Roberta Fica prerokovať poskytnutie štátnej pomoci pre ďalšiu investíciu nemeckého koncernu Volkswagen, ktorý plánuje v Bratislave rozšíriť svoju produkciu o ďalšie dva nové modely.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu