Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ašot Mkrtyčev dostal za vraždu 20 rokov!

Ašot Mkrtyčev
Ašot Mkrtyčev

PREŠOV – Pred šiestimi rokmi zastrelili dvadsiatimi ranami zo samopalu údajného šéfa miestneho podsvetia Františka Galandu vo vchode jeho domu v Snine. Vrah zanechal zbraň na mieste činu a posypal ju korením, aby zabránil určiť pachovú stopu.

Strelcom mal údajne byť bývalý policajt, ktorý po obvinení vo väzbe spáchal samovraždu. O život Galandu sa sninské podsvetie pokúšalo viackrát. Streľbou do auta i nastražením výbušného systému pod jeho vozidlo.

Dnes prešovský súd vyniesol verdikt: za vraždu v organizovanej skupine súd vymeral Azerbajdžancovi Ašotovi Mkrtyčevovi výnimočný trest 20 rokov väzenia v tretej nápravno-výchovnej skupine. Tresty potvrdil aj ďalším štyrom obžalovaným: Ladislava K. odsúdil na 10, Tibora M. na 7 a Martina M. na 2 roky – všetci si trest odpykajú v prvej nápravno-výchovnej skupine.

Na dnešnom pojednávaní nebol prítomný Tibor M., ostatní traja odsúdení sa proti rozsudku na mieste odvolali. Odvolala sa aj prokurátorka. Ako informoval hovorca Michal Drimák, o všetkých odvolaniach rozhodne Krajský súd.

Prípad začína mať podobný scenár ako pred dvomi rokmi. Proces s Mkrtyčevom a spol. sa začal v decembri 2006. OS v Prešove v tejto veci rozhodol po prvýkrát v apríli minulého roku a obžalovaných odsúdil na rovnaké tresty ako dnes. Vtedy bol prípad Tibora M. vylúčený na samostatné konanie.

Obžalovaní sa odvolali a Krajský súd vec vrátil prvostupňovému súdu na nové konanie a nariadil vypočutie niektorých svedkov a ich konfrontáciu. Nový proces sa začal v lete tohto roka. Bývalá družka Mkrtyčeva - Jana B. - svoju pôvodnú výpoveď zvrátila, pôvodne vypovedala proti obžalovanému, v druhom procese sa už na nič nepamätala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu