Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fico prirovnal Mikloša k mafiánovi

Ivan Mikloš a Robert Fico.
Ivan Mikloš a Robert Fico. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico dnes využil celých 15 minút, ktoré má vyčlenené v parlamentnej Hodine otázok, na útok voči opozícii. Využil na to otázku poslankyne Márie Sabolovej (KDH), ktorá chcela vedieť, či považuje kroky ministra financií pri podpisovaní dohody o urovnaní s Tiposom za správne.

Poslankyni pritom nenechal priestor na položenie doplňujúcej otázky. Predseda vlády Robert Fico na adresu neprítomnej opozície povedal, že jej „bohorovné správanie sa z čias, keď vládli a obrali túto krajinu o desiatky miliárd korún, pokračuje naďalej a naviac je doplnené o kvázi volanie o morálke a etike v politike“.

Fico za potlesku koaličných poslancov urobil výpočet škôd, ktoré terajšia opozícia podľa neho za osem rokov vládnutia napáchala. „Vy ste neoberali ľudí na základe právoplatných a vykonateľných rozsudkov Najvyššieho súdu SR, ale na základe svojvôle,“ poznamenal.

Ku kauze Tipos uviedol, že všetko bolo vysvetlené počas mimoriadnej schôdze o odvolaní ministra financií Jána Počiatka. „V tomto volebnom období už neboli možnosti dobrého riešenia,“ dodal s tým, že dobré riešenia boli možné v roku 2000, možno v roku 2001.

Celé dianie okolo kauzy má podľa Fica niekoľko „naj „. Okrem iného sa domnieva, že „išlo o najbrutálnejší návod na porušenie zákona“.

„Radili ste nám ako mafiáni, pán Mikloš hovoril, však dajte to do konkurzu ako to robia iní, firma sa stratí, nebude nič platiť a založíme si nejakú novú firmu, aby sme sa vyhli zodpovednosti, ku ktorej nás viaže právoplatný a vykonateľný rozsudok NS SR.

Toto hovoria mafiáni a nie slušní ľudia, ktorí chcú rešpektovať zákony a právny poriadok tejto republiky,“ povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu