Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Micheľ ostáva poslancom, ale nedostane novembrový plat!

Ľuboš Micheľ
Ľuboš Micheľ

BRATISLAVA - Poslanec Ľuboš Micheľ ostáva v Národnej rade. Na dnešnom stretnutí s predsedom parlamentu Pavlom Paškom uviedol, že si usporiada svoj program tak, aby mohol svoj poslanecký mandát zodpovedne vykonávať a pravidelne sa zúčastňovať na schôdzach.

Informoval o tom hovorca predsedu NR Jozef Plško. Za neospravedlnenú absenciu na rokovaní v novembri príde o plat a paušálne náhrady. Micheľ chýbal v novembri sedem dní na rokovaní 28. a 29. schôdze parlamentu. Micheľ už raz prišiel o mesačný zárobok 108 900 korún (3 615 €). V októbri tiež nechodil na rokovanie parlamentu, pričom predseda parlamentu rozhodol, že mu neuzná ospravedlnenky.

Micheľ patrí spomedzi poslancov k najväčším absentérom. Pred časom sa stal šéfom nového medzinárodného oddelenia ukrajinského futbalového klubu Šachťor Doneck. Krátko pred prijatím tejto funkcie ukončil kariéru futbalového rozhodcu. Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda ho v novembri vyzval, aby sa vzdal poslaneckého mandátu.

Do parlamentu sa dostal v roku 2006 ako kandidát SDKÚ-DS. V júli tohto roka však vystúpil z poslaneckého klubu SDKÚ-DS pre nespokojnosť s Dzurindovou politikou. Členom strany zostal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu