Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Za vulgarizmy chce Paška trestať, za slová o šašoch nie!

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA – Predseda parlamentu Pavol Paška počas odvolávania ministra financií Jána Počiatka opozičným poslancom pohrozil, že aj pre ich slová ako klamári či zlodej s bielym golierom bude trvať na zrušení imunity na výroky v parlamente. Tvrdí, že trestať by nechcel za rozprávanie o šašoch. To sa dá podľa jej slov vyriešiť mimo sály veľmi rýchlo.

"Budem trvať na tom, aby sa zrušila imunita aj na výroky v parlamente, aby sa konečne vrátil poriadok a slušnosť," varoval Paška. Domnieva sa totiž, že taká miera vulgarizmov a obvinení, ktoré na pôde parlamentu v súčasnosti padajú a majú "jednoznačne trestnoprávny rozmer, sa nedá vyriešiť inak, len zrušením imunity".

Šéf SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda povedal, že najvulgárnejšími vystúpeniami boli prejavy premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Podľa neho mimoriadna schôdza dokazuje, že krajinu neriadi vláda, ale finančné skupiny, ktoré premiér Robert Fico musí poslúchať.

Počiatek zostáva naďalej vo funkcii, keďže opozičný návrh na jeho odvolanie dnes poslanci nepodporili. Opozícia Počiatkovi vyčítala uzavretie dohody medzi národnou lotériovou spoločnosťou Tipos a cyperskou firmou Lemikon Limited, podľa ktorej mal Tipos po prehratom súdnom spore vyplatiť zhruba dve miliardy korún (66 miliónov eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu