Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Čierny: O šafárení Bielika vedel aj Hrušovský!

Dostane sa obvinený starosta Bielik (KDH) až pred súd?
Dostane sa obvinený starosta Bielik (KDH) až pred súd?

BRATISLAVA - Alexander Čierny, bývalý kontrolór bratislavskej mestskej časti Rača tvrdí, že na šafárenie v Rači upozornil už v roku 1999.

Už vtedy tu bol starostom Pavol Bielik (KDH), ktorého polícia navrhla obžalovať z brania úplatku a ekonomickej trestnej činnosti. O jeho údajnom bačovaní v úrade bezvýsledne hovoril dokonca so šéfom KDH Hrušovským v roku 2001!

Hnutie sa podľa bývalého okresného šéfa KDH Čierneho postavilo za Bielika, pretože bol v straníckej hierarchii vyššie ako on. "Dajte si po papuli a potom si dajte liter červeného," poradil mu údajne Hrušovský.

Ten je na zahraničnej služobnej ceste, jeho vyjadrenie nám napriek prísľubu Hrušovského hovorca Dyttert nezískal.

Podľa Čierneho sa šafárilo aj s prideľovaním bytov a jeho následným odpredajom bez súhlasu miestnych poslancov, teda protizákonne. Tvrdí, že byt predal Bielik aj vtedajšiemu šéfovi sekcie kontroly na Úrade vlády Hvozdíkovi, ktorý ho dostal len krátko predtým do nájmu.

Takisto podľa Čierneho prideľoval svojvoľne dotácie, ako si aj objednával posudky od jemu spriaznených firiem v rozpore s predpismi.

Napriek obvineniam si starosta nechal pred mesiacom schváliť poslancami odmenu 70-tisíc korún. Jedným vrzom vtedy predali aj pozemky pre firmu miestneho funkcionára SDKÚ Vodislavského.

Bielik mobil nedvíha, telefonujúceho starosta prepína odkazovač. Tam si možno vypočuť upravený úryvok z rozprávky o tabačiku-chytráčiku. Keď gazda nevie ako ďalej, šupne si z neho a vtedy dostane nápad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu