Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zomrela 16. obeť havárie v Chorvátsku, pohreb bude v stredu

KOŠICE – Posledná rozlúčka so šestnástou obeťou tragickej dopravnej nehody košického autobusu v Chorvátsku 67-ročnou Emíliou Ž. sa uskutoční v stredu na cintoríne Rozália. Ako dnes potvrdila hovorkyňa Fakultnej nemocnice L. Pasteura Jaroslava Oravcová, pacientka skonala koncom minulého týždňa na komplikácie súvisiace s ťažkými zraneniami, no na žiadosť príbuzných o tom neinformovali.

Pacientka bola po nehode s ťažkými zraneniami chrbtice, hrudníka a končatín najprv hospitalizovaná v Rijeke, odkiaľ ju do košickej FNLP previezli 25. septembra. Od nehody tri mesiace bojovala o život v košickej nemocnici. Bola poslednou pacientkou, ktorú priviezli z nemocnice v chorvátskej Rijeke.

„Celá rodina vníma jej odchod ako veľkú stratu, pretože bola v aktívnom období svojho života, keď sa venovala mnohým záujmom. Mala bohatý spoločenský život, navštevovala univerzitu tretieho veku, chodila na koncerty, cvičila, s priateľkami absolvovali pravidelne relaxačné sústredenia v Chorvátsku. Venovala sa chate, záhradke, turistike a predovšetkým celej svojej rodine,“ povedala dcéra zosnulej.

Tragická nehoda autobusu, pri ktorej priamo na mieste zahynulo 14 Slovákov a ďalšie tri desiatky cestujúcich utrpeli rôzne zranenia, sa stala 7. septembra pred šiestou ráno na diaľnici Záhreb - Split medzi mestami Gospič a Lovinac. Autobus pri veľkej rýchlosti vyletel z cesty, prerazil ochranné kovové zábradlie a narazil do betónovej konštrukcie nadjazdu Mogorič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu