Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

O odškodnom pre matku utopeného Adamka súd stále nerozhodol!

TRENČÍN – Súd v Považskej Bystrici stále nerozhodol o prípadnom odškodnom pre Bronislavu Židekovú, ktorej deväťročný syn Adam sa pred vyše dvoma rokmi utopil na plaveckom výcviku v Púchove.

Súd rozhodne najskôr po ukončení trestného konania s jeho inštruktorkou plávania Monikou B.

Matka na civilnom pojednávaní žiada odškodné 15 miliónov korún (497 909 €). “S prerušením konania až do právoplatného skončenia trestného konania v trestnej veci obžalovanej Moniky B. súhlasili aj odporcovia,” povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Inštruktorka plávania Monika B. mala Adama v skupine neplavcov. Chlapec bol pod vodou asi tri až päť minút. Napriek tomu, že mu po vytiahnutí z vody poskytli predlekársku a následne odbornú lekársku pomoc, o týždeň v banskobystrickej nemocnici zomrel.

Okresný súd inštruktorku spod obžaloby oslobodil, pretože obžalovaná podľa súdu neporušila platné predpisy ani dôležité povinnosti. Prokurátorka sa odvolala, prípadom sa bude ešte zaoberať Krajský súd v Trenčíne. Žideková však nežiada peniaze od súdenej inštruktorky, ani od púchovskej plavárne, kde sa výcvik konal, ale od Základnej školy v Novej Dubnici, ktorú Adam navštevoval, a od mesta Nová Dubnica.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu