Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ružinovské Retro na 31 podlaží zvyšovať nebudú, konanie zastavili

Polyfunkčný komplex Retro
Polyfunkčný komplex Retro

BRATISLAVA - Polyfunkčný komplex Retro, ktorý plánoval investor postaviť na mieste bývalého nákupného strediska Jadran na Nevädzovej ulici v Bratislave, zvyšovať nebudú.

Konanie o zvýšení stavby z pôvodných 17 na 31 podlaží ružinovský stavebný úrad definitívne zastavil. Potvrdil to dnes hovorca mestskej časti Ružinov Maroš Smolec. "Investor nedodal úradu záväzné stanovisko magistrátu hlavného mesta, preto sme konanie zastavili," vysvetlil. Starosta Ružinova Slavomír Drozd tak podľa neho splnil verejné vyhlásenia, ktoré dal občanom, konanie zastavil a to je pre nich aj pre obyvateľov mestskej časti najdôležitejšie. Námestník bratislavského primátora Tomáš Korček povedal, že investor - spoločnosť Centaurea, ktorá je členom skupiny Weon Group - o stanovisko magistrátu nepožiadal.

"Ak by stavebník predložil potrebnú dokumentáciu, mesto by nesúhlasilo so zvyšovaním. Ide totiž o stabilizované územie, kde musí byť výstavba prispôsobená okoliu," konštatoval. Aktuálne stanovisko riaditeľa spoločnosti Weon Group Michala Lukačoviča sa získať nepodarilo. Začiatkom novembra však uviedol, že "ak nám stavebný úrad vyhovie, budeme radi. Ak nevyhovie, zariadime sa podľa toho a budeme to akceptovať. Máme platné stavebné povolenie na 17 podlaží, ktorým sa riadime a aj sa riadiť budeme."

O komplexe Retro bolo aj stretnutie občanov s investorom, na ktorom sa občania vyslovili proti jeho zvýšeniu. Obávali sa zhoršenia životného prostredia, hluku, upchatých križovatiek či problémov s parkovaním. Investor na stretnutí argumentoval tým, že zvýšením objektu by sa zlepšila ekonomika stavby, no rozhodli sa tak aj na základe veľkého záujmu občanov o byty. Proti zvýšeniu Retra sa spisovala aj petícia, pod ktorú sa podpísalo viac ako 400 občanov.

V polyfunkčnom komplexe Retro by mali byť okrem bytov a kancelárií aj obchody, pošta, bankové expozitúry, gastronomické zariadenie, súkromné lekárske ambulancie. Mali by tu byť vytvorené aj priestory na šport, napríklad bedmintonová hala, fitnes, relax s doplnkovými službami, kozmetika, manikúra, masáž, pedikúra či kaderníctvo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu