Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Bezdomovci v Mlynskej bašte

Historická budova zarastá burinou, je zasypaná kopami odpadu. Zobraziť galériu (3)
Historická budova zarastá burinou, je zasypaná kopami odpadu.

KOŠICE - Zarastená burinou a zasypaná kopami odpadu je historická Mlynská bašta v Košiciach. Niekoľko rokov ponúka vyhorená budova v centre mesta útočisko bezdomovcom. Magistrát sa ju vlani pokúsil predať, nenašiel sa však záujemca. Ponuku chce zopakovať.

Mlynská bašta zo 17. storočia vyhorela pred dokončením rekonštrukcie v roku 1990. Ešte tri roky patrila mestskej časti Staré Mesto, ktorá tam chcela zriadiť priestory pre podnikateľov. Od roku 1993 ju spravuje radnica. Nehnuteľnosť, ktorá je od Hlavnej ulice v centre mesta vzdialená asi 200 metrov, sa stala útočiskom bezdomovcov. Slúži aj ako verejná toaleta a priestor okolo nej sa stal smetiskom. "Vlani v októbri magistrát budovu s pozemkom ponúkol v dražbe na predaj za 11 miliónov Sk. Nenašiel sa žiaden záujemca, ktorý by o nehnuteľnosť s výmerou 7 854 štvorcových metrov mal záujem," konštatovala hovorkyňa košickej radnice Zuzana Bobríková.

Presne po roku magistrát budovu opäť ponúkne vo verejnej súťaži. "Zvažuje sa, či sa predá, alebo prenajme a upresňuje sa aj jej cena," dodala Z. Bobríková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu