Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zo Slovnaftu chceli kradnúť cez navŕtané potrubie

BRATISLAVA - Štyria muži sa podľa polície pokúsili v pondelok neďaleko Senca navŕtať potrubie, ktorým bratislavská rafinéria Slovnaft prepravuje palivá.

Novinárov o tom dnes informovali predstavitelia policajného prezídia, podľa ktorého obvineným hrozí až 15-ročné väzenie. Polícia tiež oznámila, že ešte koncom októbra zaistila v areáli Slovnaftu auto s kradnutými pohonnými hmotami.

"Mali vykopanú jamu k produktovodu, mali pripravené guľové ventily, zvárací agregát, elektrocentrálu a ďalší inštalačný materiál, kde si chceli urobiť vývod na odčerpávanie," povedal dnes novinárom viceprezident policajného prezídia Michal Kopčík o pokuse štvorice zadržaných navŕtať produktovod pri Novej Dedinke.

Policajný vyšetrovateľ ich obvinil zo všeobecného ohrozenia a z poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. Polícia tiež informovala, že v závere októbra zadržala sedem ľudí, ktorí boli podľa nej zapletení do pokusu ukradnúť zo Slovnaftu tisícky litrov pohonných hmôt v cisterne nákladného auta.

Medzi zadržanými boli okrem šoféra vozidla aj zamestnanci spoločnosti a pracovníci súkromnej bezpečnostnej služby (SBS). "Zadržali (policajti) nákladné cisternové vozidlo, ktoré vyvážalo približne 10.000 litrov pohonných hmôt z objektu Slovnaftu, pričom vodič na predloženom lístku deklaroval pracovníkom SBS prázdne vozidlo," poznamenala polícia.

Súd skupinu poslal do väzby, v prípade preukázania viny im hrozí väzenia na tri až desať rokov. Slovnaft podľa svojho hovorcu Antona Molnára na oboch prípadoch spolupracoval s políciou. Už v minulosti sa v rafinérii vyskytli prípady kradnutia pohonných hmôt.

Napríklad pred dvoma rokmi polícia oznámila, že dvaja zamestnanci Slovnaftu sa pokúsili z rafinérie ukradnúť naftu za vyše 1,1 milióna korún (podľa konverzného kurzu 36.513 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu