Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Preboha: Zakúrte nám!

Niekde radiátory hrejú už od piatka, inde sú ešte stále ľadové.
Niekde radiátory hrejú už od piatka, inde sú ešte stále ľadové.

BRATISLAVA - Zima a chlad útočia na nervy a imunitu Bratislavčanov. Mnohí z obyvateľov hlavného mesta stále bývajú v studených nevykúrených bytoch, hoci denná teplota už klesla pod 13 stupňov C!

Novému Času sa však podarilo zistiť, že väčšina bytofondov v hlavnom meste už kúri. Niekedy by stačilo len pootočiť centrálnym uzáverom tepla a je po problémoch!

Napríklad od piatka kúria v Petržalke, Dúbravke i v Rači. Zato v Ružinove sú spustené iba niektoré lokality. "Vypnuté sú byty, kde robí správca domov rekonštrukciu parného systému," hovorí Ľudovít Bajči z Prvej ružinovskej spoločnosti. Včera mali začať kúriť na Kulíškovej ulici a Martinčekovej. Ale v bytoch na Páričkovej ulici sa začne kúriť až vo štvrtok.

Studené byty sú aj na Dlhých dieloch na Ulici Jána Stanislava. Ako povedal Ivan Čarnogurský z Karloveskej obchodnej a investičnej spoločnosti, kúrenie je rozbehnuté a obyvatelia, ak im je zima, musia sa obrátiť na správcu domu, ktorý odstráni chybu. V mestskej časti Nové Mesto kúria dokonca aj cez deň. "Temperujeme, pokiaľ klesne teplota pod pätnásť stupňov," hovorí Jozef Kysucký z Novbytu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu