Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vy viete spievať, prekvapila Žbirku kráľovná

Miro Žbirka Zobraziť galériu (9)
Miro Žbirka

BRATISLAVA - Britskej kráľovnej Alžbete II. sa dnes podarilo poriadne prekvapiť a potešiť Miroslava Žbirku, keď o ňom správne vedela, že je spevák.

Obľúbený slovenský hudobník žijúci v Prahe priznal, že dnešné krátke stretnutie s kráľovnou bol pre neho rovnako silným zážitkom ako rozhovor s členom kapely Beatles Paulom McCartneym.

Žbirka mal možnosť spolu s ďalšími osobnosťami podať si ruku s kráľovnou dnes poobede na recepcii britského veľvyslanca. "Vy viete spievať," povedala podľa Žbirku panovníčka, keď prišiel slovenský spevák na rad. "Tým ma strašne zaskočila, že bola tak v obraze," dodal. Nevedel však, či kráľovná mala vopred naštudované informácie o hosťoch, alebo jej niekto ešte tesne pred stretnutím stihol povedať, s kým bude mať česť.

Slovenský spevák vraj navyše vôbec nedúfal, že ho na recepciu pozvú. "Som rád, že som takúto príležitosť dostal. Nepočítal som s ňou vo svojom živote," tvrdil. Kráľovnú popísal ako veľmi sympatickú a príjemnú. Britská panovníčka si na Slovensku podá ruky aj s ďalšími známymi i menej známymi ľuďmi. Čaká ju napríklad Nicholas Winton, ktorý zachránil pred nacistickými koncentračnými tábormi viac ako 600 českých a slovenských detí, ale aj športovci, medzi ktorými nebude chýbať olympijský víťaz Michal Martikán.

Kráľovná pricestovala na Slovensko po prvý raz. V Česku, kde Žbirka žije, bola ešte v 90. rokoch. Žbirka má k Británii blízko. Jeho matka pochádzala z Anglicka a spevák má perfektnú anglickú výslovnosť. Jeho pesničky sú však populárne najmä na Slovensku a v Česku, medzi Britmi až taký známy nie je.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu