Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Premiér absolvuje oficiálnu návštevu Srbska na pozvanie Cvetkoviča

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico absolvuje v pondelok 13. októbra oficiálnu návštevu Srbska, počas ktorej ho prijmú predseda srbskej vlády Mirko Cvetkovič a prezident Boris Tadič. Premiér Fico tiež otvorí v Belehrade obchodné fórum Slovensko-Srbsko.

Spolu so slovenským premiérom odletí na návštevu Srbska aj minister zahraničných vecí Ján Kubiš a štátny tajomník ministerstva hospodárstva Peter Žiga. Oficiálna návšteva sa uskutoční na základe pozvania premiéra Cvetkoviča.

Témou spoločného rokovania oboch predsedov vlád budú vzájomné slovensko–srbské vzťahy, hospodárska a obchodná spolupráca medzi Slovenskou republikou a Srbskom a možnosti ich ďalšieho zintenzívnenia.

Fico a Cvetkovič sa dotknú aj aktuálnych otázok zahraničnopolitického diania, problematiky Kosova a snahy Srbska o začlenenie do Európskej únie. Obaja premiéri slávnostne podpíšu dohodu o ochrane vojenských pamätných miest.

Robert Fico sa v sídle veľvyslanectva SR v Belehrade následne stretne aj s predstaviteľmi slovenskej menšiny v Srbsku. V rámci návštevy predsedovia vlád SR a Srbska slávnostne spustia do prevádzky druhú výrobnú linku na výrobu železničných vagónov v podniku Goša v Smederevskej Palanke, ktorý patrí medzi najväčšie slovenské investície v Srbsku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu