Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Alžbeta II. sa poprechádza po Hrebienku

Kráľovna, Alžbeta II. Zobraziť galériu (8)
Kráľovna, Alžbeta II.

BRATISLAVA - O dva týždne sa po Hrebienku bude prechádzať britská kráľovná! Prechádzka po Starom Smokovci a Hrebienku bude súčasťou oficiálneho programu Alžbety II. s manželom vojvodom z Edinburghu.

Zo Starého Smokovca by sa mali vyviezť na Hrebienok, kde sa kráľovná oboznámi s projektom bezbariérových turistických chodníkov vo Vysokých Tatrách. Osobne sa na jeden z nich na Hrebienku pôjde aj pozrieť. Za vstupnou bránou na turistický chodník k Rainerovej chate by mala kráľovná odhaliť pamätnú tabuľku.

Ešte pred príchodom k vstupnej bráne prejde kráľovský pár okolo šiestich stanov, v ktorých sa budú prezentovať typickí "ľudia Tatier". V sprievode členov folklórneho súboru Magura sa predstavia horskí vodcovia, vysokohorskí nosiči, lesníci, horskí záchranári, nostalgickí lyžiari a sánkari. Počas návštevy Vysokých Tatier si kráľovná vypočuje fujarovú hudbu zo Štrby, goralskú muziku či píšťalkárov zo Spiša.

Po odhalení pamätnej tabule sa kráľovský manželský pár rozdelí. Vojvoda z Edinburghu ešte zostane v Starom Smokovci. Kráľovná odíde na návštevu Popradu.

Tatranci sa rozhodli britskej kráľovnej darovať obraz, na ktorom dominuje vrchol Kriváň. Pre vojvodu z Edinburghu majú pripravený goralský klobúk s valaškou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu